Koç Üniversitesi Küresel Kamu Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜREMER), Başak Çalı, Betül Durmuş ve İlayda Eskitaşçıoğlu tarafından kaleme alınan “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmelerinin Türkiye’deki Etkisi: 1999-2020” başlıklı raporu paylaşmaktan mutluluk duyuyor.

Bu rapor, Pretoria Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi bünyesinde Prof. Christof Heyns ve Prof. Frans Viljoen tarafından, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile iş birliği halinde yürütülen “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmelerinin Yerel Etkisi” konulu projenin bir parçası olarak BM insan hakları sözleşmelerinin 1999 – 2020 yılları arasında Türkiye’deki etkilerini araştırmaktadır. Bu amaçla araştırma, BM’ye sunulan devlet raporları ve sivil toplum raporlarını, BM sözleşme organlarının sonuç gözlemlerini, BM sözleşmelerini iç hukuka aktaran ulusal mevzuatı, BM sözleşmeleri ile ilgili yasama faaliyetlerini ve ulusal mahkemelerin BM sözleşmelerine yaptıkları atıfları incelemiş ve resmî kurumların temsilcileri, sivil toplum üyeleri ve akademisyenlerle 20 mülakat gerçekleştirmiştir.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz: Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmelerinin Türkiyedeki Etkisi_1999-2020