KÜREMER, Güney Afrika Cumhuriyeti Pretoria Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi’nden Prof. Christof Heyns ve Prof. Frans Viljoen’in Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi (OHCHR) ile işbirliği içinde yürüttüğü “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmeleri Sisteminin Ulusal Düzeyde Etkileri” araştırmasına BM İnsan Hakları Sözleşmelerin Türkiye’deki etkilerini araştırarak katkı sağlayacak. KÜREMER Müdürü Prof. Dr. Başak Çalı, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku doktora araştırmacıları Betül Durmuş ve İlayda Eskitaşçıoğlu’ndan oluşan araştırma ekibi, BM İnsan Hakları Sözleşmelerinin Türkiye’de hukuk, kamu politikaları, yüksek öğretim, sivil toplum ve medya üzerindeki iz düşümlerini araştıracak.
Habere GitKoç Üniversitesi Küresel Kamu Hukuku Araştırmaları Merkezi, Oslo Üniversitesi PluriCourts, Hollanda İnsan Hakları Enstitüsü, Utrecht Üniversitesi Montaigne Merkezi,Ghent Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi ve Hertie School of Governance ile birlikte, 21 Eylül 2018’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde “Meşruiyet Sorunlarına Cevap Vermek: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi için Fırsatlar ve Seçenekler” başlıklı bir seminer düzenledi.
Habere GitTürkiye’nin 1990 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) zorunlu yargı yetkisini tanımasını takiben, ülkenin çok geniş bir yelpazedeki insan haklarını koruma sorunları AİHM’in önüne geldi. Geçtiğimiz neredeyse otuz yıl zarfında Türkiye insan hakları davaları, Avrupa insan hakları hukukunun yorumlanması açısından önemli bir yer tutarken, AİHM de Türkiye’de insan hakları hukukuna hem bireylere son bir çare sunması, hem de insan haklarına dayalı hukuk reformlarına ön ayak olması açısından damgasını vurdu.
Habere GitKüresel Kamu Hukuku Merkezi, NASAMER ve Essex Üniversitesi Business and Human Rights Unit (EBHR)'nin , ortak Şirketler ve İnsan Hakları çalıştayı 26 Mayıs 2016 tarihinde Koç Üniversitesi ANAMED Binasında gerçekleşecektir. Katılım için sınırlı yer bulunmaktadır. Kayıt için iletişim bilgileri: zkocer@ku.edu.tr. Son kayıt tarihi: 20 Mayıs 2016
Habere Gitİnsan hakları hukuku iç hukuk sistemlerinde yerini nasıl bulmalı? Usülüne göre yürürlüğe girmiş, anayasaya aykırılıkları ileri sürülemeyen ve yasalarla çatışma durumunda bu çatışmayı kazanması öngörülen uluslararası insan hakları sözleşmeleri somut bir dava özelinde nasıl uygulanmalı ya da yasaların ve Anayasa’nın yorumunda nasıl dikkate alınmalı?
Habere GitKüresel Kamu Hukuku Merkezi ve Essex Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi, ortak çalıştayın 12 Şubat 2016 tarihinde Essex Üniversitesi’nde gerçekleştirileceğini bildirmekten mutludur. Ortak çalıştay, ‘Uluslararası İnsan Hakları Hukukunun Uluslararası Kamu Hukuku ve Alt Dallarına Etkisi‘ başlıklı araştırma projesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. ‘Uluslararası İnsan Hakları Hukukunun Uluslararası Hukukun diğer dallarına etkisi’ hakkında 12 Şubat 2016 tarihli çalıştay programına buradan ulaşabilirsiniz.
Habere GitKÜREMER, bir sonraki ESIL Araştırma Forumu’nun taslak programının hazır olduğunu bildirmekten çok memnundur. Başvurular arasından yirmi üç tebliğ seçilmiştir ve tebliğ sunucuları, Araştırma Forumu boyunca ESIL Yönetim Kurulu üyelerinden ve davetli uzmanlardan tebliğleri hakkında yorumlar alacaklardır.
Habere GitKÜREMER, 2015 yıllık faaliyet raporunu buradan okuyabilirsiniz.
Habere GitKüremer ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin 2015 İnsan Hakları Bilançosunu değerlendirecek. Başak Çalı, Bertil Emrah Oder ve Murat Önok'un yer alacağı paneli gazeteci Kadi Gürsel yönetecek.
Habere GitKÜREMER Oxford University Press ile beraber Oxford İnsan Hakları Hukuku Raporları öğrenci programını başlatıyor. Bu program Koç Üniversitesi Hukuk Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine insan hakları hukuku karar analizi eğitimi sunmakta ve onları akademik yayın dünyası ile tanıştırmayı amaçlamaktadır.
Habere GitKÜREMER Mart 2015’te KÜREMER’e katılacak doktora sonrası araştırmacılar arıyor. KÜREMER’e katılmak isterseniz iş ilanına İngilizce olarak buradan ulaşabilirsiniz.
Habere Git