Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmelerinin Türkiye’deki Etkisi: 1999-2020 – Çevrimiçi Seminer

Ekim 13, 2020

Tarih ve Saat: 24 Ekim Cumartesi 14.00 – 16.00

Koç Üniversitesi Küresel Kamu Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜREMER) “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmelerinin Türkiye’deki Etkisi: 1999-2020” başlıklı araştırmanın çıktılarını Birleşmiş Milletler günü olan 24 Ekim tarihinde paylaşmaktan mutluluk duyuyor. Bu araştırma, Pretoria Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi’nden Prof. Christof Heyns ve Prof. Frans Viljoen’in Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi (OHCHR) ile iş birliği içinde yürüttüğü “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmelerinin Yerel Etkileri” araştırmasına Türkiye bakımından katkı sunmaktadır. KÜREMER Direktörü Prof. Başak Çalı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek çevrimiçi seminer, raporun başlıca bulgularının tanıtımının yanı sıra, BM insan hakları sözleşmelerinin Türkiye’deki etkilerinin değerli uzmanlarca ele alınacağı sunumları ve soru-cevap oturumunu içermektedir.

Açılış Konuşması ve Rapor Tanıtımı:

Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve UNESCO Toplumsal Cinsiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü Sahibi

Moderatör Prof. Dr. Başak Çalı, KÜREMER Direktörü ve Hertie School Temel Haklar Merkezi Eş Direktörü

Betül Durmuş, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi ve Doktora Öğrencisi

İlayda Eskitaşçıoğlu, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doktora Öğrencisi

Panelistler:

Prof. Dr. Engin Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Üyesi

Dr. Kerem Altıparmak, Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı

Prof. Dr. Ayşe Feride Acar, CEDAW Komitesi ve GREVIO eski Başkanı

Adem Arkadaş Thibert, Uluslararası Çocuk Hakları Ağı Yönetim Kurulu Üyesi

Süleyman Akbulut, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği

Kayıt için lütfen tıklayınız.

Daha fazla bilgi için: bdurmus@ku.edu.tr